27.10.2014
WISS A FIRMA ROKU 2014
 
WISS výhercem soutěže FIRMA ROKU 2014

Již po několikáté byly vyhlášeny výsledky soutěže „Firma Roku 2014”. Organizátory pátého ročníku byly: Regionalna Izba Handlu i Przemysłu v Bielsku-Białé, Městský úřad v Bielsku-Białé, Okresní úřad v Bielsku-Białé, Okresní úřad v Cieszyně a Okresní úřad v Żywci. Letošní soutěž „Firma Roku 2014”, probíhala pod heslem „Samosprávy- podnikatelům”.


Je dobré připomenout, že cenou v soutěži je titul „Firma Roku 2014” a soška Daidala. Ceny jsou udělovány soutěžní porotou ve čtyřech kategoriích (Města Bielska-Białé a dále Bielské, Cieszyńské a Żywiecké země). Kromě toho je nejlepší firma jižního mikroregionu vyznamenána zvláštní cenou „Zlatého Daidala 2014”.


Udělený titul „Firma Roku” propaguje zvláště aktivní a dynamicky se rozvíjející firmy. Je výrazem uznání ze strany jednotlivých územních samospráv pro vedoucí roli nejlepších firem v regionálním rozvoji. Každý rok se stanou vítězi soutěže podniky, které s ohledem na svou atraktivní nabídku a upevněnou silnou pozici na trhu nejen vytvářejí vlastní pozitivní image, ale mají významný vliv na reputaci své obce, okresu a regionu.


V tomto roce se vítězem soutěže v kategorii „Firma Roku 2014 Města Bielsko-Biała” stala firma Wawrzaszek Inżynieria Samochodów Specjalnych.
Tato cena byla udělena za vytváření pozitivní podnikatelské image a za propagaci regionu.


Slavnostní finálový večer udělování cen a předávání sošek Daidala jubilejního ročníku soutěže „Firma roku 2014” se uskutečnila 24. října 2014 v bielském kulturním centru. Při něm převzal cenu a sošku udělenou firmě Wawrzaszek Inżynieria Samochodów Specjalnych z rukou pana Pana Jacka Krywulta, starosty města Bielsko-Biała, předseda společnosti WISS Mariusz Rosa.